header histoire largeur

GESCHIEDENIS

DE GESCHIEDENIS VAN DEWALT

EEN MERK WAAR DE PROFESSIONALS OP VERTROUWEN

photo wonder worker

Raymond E. DEWALT trad in de voetsporen van zijn vader door, zodra hij van school kwam, in fabrieken en in de bouw te werken. Welk werk hij ook deed, hij werd altijd geconfronteerd met het probleem van hoge arbeidskosten. Om te helpen deze kosten te drukken, installeerde hij, zodra dat mogelijk was, een machine om in bepaalde behoeften te voorzien.

Op een dag kreeg DEWALT een baan aangeboden aan het hoofd van een houtfabriek waar praktisch alles vervaardigd werd: van eenvoudige kisten tot hele huizen. De hoeveelheid werk was veel meer dan het bedrijf aankon, maar de directeur van de onderneming kon het zich niet permitteren meer werknemers aan te nemen. Het was hem net gelukt om zijn werknemers harder te laten werken. De heer DEWALT vervaardigde toen een juk dat hij rechtstreeks met een motor en een zaag verbond. Vervolgens monteerde hij dit op een standaard. De zaag kon opgetild, verlaagd, van voren naar achteren verplaatst worden en kon zich aan alle soorten hoeken aanpassen. Dit systeem kon het werk van vier mannen uitvoeren, waardoor de arbeidskosten aanzienlijk meer omlaag gingen dan hij zich voorgesteld had.


image historique

1922

Raymond E. DEWALT, die toen hoofdinspecteur bij Seabrook Farms was, perfectioneerde de eerste machine met zwenkbare arm om aanzienlijk meer operaties tijdens het houtbewerken uit te kunnen voeren.

Leola1926

1924

In 1924 wordt DEWALT Products Company opgericht en de installaties en kantoren bevinden zich in Leola, in Pennsylvania. De firma vervaardigt dan een universele elektrische houtmachine, bekend onder de naam DEWALT "Wonder-Worker".

Factory

1929

DEWALT Products Company verhuist naar een nieuw kantoor en een veel modernere fabriek in Lancaster, in Pennsylvania.

image historique 2

1941

De firma DEWALT groeit in die tijd zeer snel, om aan de eisen van de regering te voldoen in het kader van de nationale veiligheid en de eisen van de oorlogsmachines.

DEWALT Plant Maintenance Show Cleveland -1953

1953

DEWALT Inc. ontwikkelt zich in Canada via een filiaal: DEWALT Canada Ltd.

DEWALT power shop

1955

Binnen twee jaar wordt er een extra werkplaats van 40.000m2 in de fabriek ingericht.

DEWALT power shop 2

1960

Verkrijging in de Verenigde Staten en Canada van de rechten over de octrooien van de bidirectionele paneelzaag van Richard C. Bennett Manufacturing Company uit Laceyville, in Pennsylvania.

1961

Uitbreiding van de opslagruimte in de fabriek met 8.400m2.

1966

Uitbreiding van de opslagruimte in de fabriek met 16.000m2.

1967

Lancering van de werkbankslijper.

1971

Lancering van een machine voor het zagen van ferro en non-ferro metalen.

1989

DEWALT stopt de productie van radiaalzagen in Noord-Amerika.

1992

DEWALT lanceert zijn eerste assortiment portable elektrisch gereedschap plus accessoires, speciaal ontworpen voor bedrijven actief in de huizenbouw, renovatie en houtbewerking.